Diş Teli Kullanımı ve Bakımı

diş teli kullanımı, diş teli bakımı

Diş telleri ileride olabilecek şekil bozuklukları için kullanılır mı?

Diş telleri, ileriki yıllarda meydana çıkabilecek diş bozuklukları ve şekil bozuklukları için kullanılabilir. Özellikle erken çekilmiş ve dökülmüş süt dişlerinin yerini muhafazasında yani yerini doldurup korumasında veya olası bir anomaninin daha erken yaşlarda gördüğümüz zaman erken yaşlardaki diş çekimiyle ileride oluşabilecek ortadontik anomallerin oluşması önlenebilir.diş teli kullanımı, diş teli bakımı

Ancak bunu teşhis edecek olan kişiler, tabiki diş hekimleridir. Bunun için hastanın erken yaşlarda diş hekimine gitmesi gerekiyor.

Hekimlerin bir çoğunun bir noktada ortak kararı ve önerisi vardır. Bu öneri tüm hekimlerce kabul edilmektedir. 5 yaşından küçük çocuklara tel taktırılmamalıdır. Beş yaşından itibaren tüm çocukların mutlaka bir diş hekimine görünmeleri, eğer diş hekimi olası bir anomali görüyorsa ağızda o zaman bir ortadonti uzmanına gönderecektir çocuğu.

Böyle durumlarda ortodontik anomaller erken yaşlarda teşhis edilebilir. Ortodontik tedaviler erken yaşlarda uygulanabilmektedir. Ayrıca bu uygulama medeni ülkelerde son derece yayın bir uygulamadır.
Dişlerin Bakımı

Bugünkü modern çocuk bakımı imkanlarıyla bile birçok anne süt dişlerinin bakıma ihtiyacı olduğunu bilmemektedir.nasıl olsa değişecek diye ihmal edilien bakılmayan dişleri çocuk en az 6-7 yıl kullanacaktır.ayrıca bakımsızlıktan dolayı çürüyecek dişin,çevresindeki dişlere ve ileride çıkacak yeni dişlere de kötü etkileri vardır.bir çürük diş öteki dişleri kolayca çürütür.hatta daha çıkmamış kalıcı işleri bile bozar.o halde çocuğun dişlerine göstereceğiniz özen yalnız bugün için değil,bütün bir ömür taşıyacağı için de olacaktır.

Dişlerin bakımına geçmeden önce çürümesi nedenleri üzerinde duralım:

Dişler neden çürür?

Dişler dış tabakasındaki ufacık bir çatlak ya da delikten mikropların girip yerleşmesi ve orayı oynaması sonucu çürür.ağızda mikropların çok sevdiği ve kolayca geliştiği maddeler kalırsa,çürüme işlemi daha da hızlanır.

Mikropların sevdiği,kolayca çoğaldıkları besin maddeleri şekerli ve unlu şeylerdir.nitekim,yapılan incelemeler çok şeker yiyen ve dişlerine bakmayan çocuklarda çürüklerin çok daha sık görüldüğünü ortaya koymuştur.

Dişlerin bakımı;

*gerekli vitaminleri,kalsiyum vs ihtiyacını almak

*çocuğun dişleri tamamlandıktan sonra yılda bir kere diş doktoruna götürmek bu suretle çürümeye başlayan bir diş zamanında tespit edilir ve öbür dişlere zarar vermeden tedavisi yapılabilir.

*1-1,5 yaşından sonra çocuğu dişlerini fırçalamaya alıştırmak(günde 1-2 defa yumuşak bir fırça ile)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir