Nemli ve kuytu her alanda yaşayabilen gümüş böceği, ortalama 1,5 cm ile 3 cm arasında değişen büyüklüğe sahip olduğu gibi; adından da anlaşılacağı üzere gümüşi renge sahip olan bir haşeredir. Gider böcekleri grubunda yer alan ve gümüşçün ya da gümüşçük olarak da bilinen bu haşereler, kapalı alanlarda ve loş bölgelerde sıklıkla görülür. Ev, iş yerleri, depo gibi alanlarda; lavabo kenarlarında, mutfak ve banyo gibi alanlar ile giderlerde sıklıkla görülen gümüş böceği ilaçlama yapılmadan yok edilmesi zor olan bir canlı olduğu gibi; kirli alanlarda yuva yaptığından bakteri ve mikrop yayılımına yol açan bir haşere türüdür.
Yavaş hareket eden gümüş böcekleri yumurta yöntemi ile çoğalmakla birlikte, özellikle yaz döneminde, hızlı bir şekilde sayısını arttırarak, hem sağlık açısından hem de besin olarak tükettiği eşyalar açısından tehdit oluşturur. Yünlü ya da ipekten yapılmış maddeleri tüketerek yaşayan gümüşçün, kağıt gibi selülozdan oluşmuş maddelere de zarar verebilir. Ayda ortalama 40-50 yumurta bırakan gümüşçün, narin yapıya sahip bir canlı olmasına karşın, hızlı bir şekilde çoğaldığından, kapalı alanları kısa sürede istila edebilmektedir. Depo ve fabrika gibi alanlarda da sıklıkla rastlanan bu haşere, maddi hasarları beraberinde getirdiği gibi taşıdığı mikroplar ile de sağlık sorunlarına yol açar. İnsan ya da hayvanları ısırmayan ve sadece inorganik veya organik biçimde beslenen gümüş böceğinden kurtulmak için haşere ilaçlaması yaptırmak gereklidir.
Gümüş böceği ilaçlama, sıvı ilaçlar ya da toz ilaçlar kullanılarak, bu haşerelerin sık görüldüğü alanlar başta olmak üzere, tüm alana uygulanır. Lokal uygulamalar, özellikle gider haşereleri için çözüm vermediğinden, gümüş böceği ilaçlaması, alanın tüm bölgesi için uygulandığında daha etkili sonuç verecektir. Toz ilaçlar kullanılarak da gerçekleştirilebilen uygulama için sıvı ilaçlar, buharlama ya da püskürtme metotları yoluyla uygulanabilir. Hızlı yayılan bir haşere olduğu için bilhassa yaz döneminde gümüş böceğinden kurtulmak için sıvı ilaçlar ile toz ilaçların birlikte uygulanması oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra gümüşçün ile mücadele konusunda sağlık bakanlığı onayı bulunmayan firmalardan kesinlikle hizmet alınmamalı ve kalitesiz gümüş böceği ilacı kullanarak bireysel şekilde mücadele etmeye çalışılmamalıdır.