Lazerle İmplant Diş Yapımı

implant yapımı, implant uygulaması, implant lazerle uygulama

Lazer teknolojisi ile gerçekleştirilmekte olan lazerle implant işlemi tıp alanında minimal invaziv tedavi şekli olarak adlandırılmaktadır. Bu tedavi şekli ile kemik yoğunluğunun müsait olması yeterli görüldüğü takdirde kullanılmaktadır. Lazer odaklı implant tedavisinden önce kişiden üç boyutlu röntgenler aracılığı ile detaylı bir kemik taraması gerçekleştirilerek implant dişlerin monteleneceği kemik durumunun tam vaziyeti, genişlik ve uzunluğu gibi verilerin öğrenebilmesi hususunda çok fazla veri toplanması gereklidir. Lazerle implant ile diş etinin yalnızca dental implant yöntemi ile yapılacak operasyon alanı, co2, nd-yag, diyote tipi lazerler kullanılarak uygun yer açılarak işlem başlar. Kemik alanına gelindikten sonra kemik kompaktında implantın girebileceği söz konusu alan ilgili teçhizat yardımıyla açılır ve implant diş buraya özenle yerleştirilir. Lazerden daha sonra nd-yg ile biosim tekniği kullanılarak uygulama alanı düzenlenir ve bu yöntem ile müdahelenin ardından doğabilecek acı hissi kaldırılmış olmakla kalmaz ilgili alan hızlı bir biçimde iyileşmeye devresine girer.implant yapımı, implant uygulaması, implant lazerle uygulama

Lazer odaklı implant işlemi ile yalnızda implant yapılacak alanda diş için gerekli et işlemi ve aynı zamanda kemik odaklı bir operasyon uygulanması sebebi ile lazer sonrasında hastadaki iyileşme oranı çok kısa sürecektir. Erbium lazerin hidrokinetik kesim teknolojisi ile tüm tür ve yoğunluklardaki kemiklerin ameliyat tekniği ve implant tedavisi kemik türüne herhangi bir zarar teşkil etmeden ve termal odaklı da olsa herhangi bir hasara neden olmadan uygulanabilir ve işlemın ardından kemiklerin kendine gelmedi en fazla seviyede gerçekleşir. Lazer uygulamaları ile implant kişiden bilgisayar yardımı ile gerekli verilerin toplanması söz konusu olduğu için kemik dokusunun durum, sertlik,büyüklük ve yoğunluğu tespit edilir bu şekilde söz konusu teshlikeler en aza indirgeneren üst düzey bir kaliteli işlem gerçekleştirilir.

Uluslar arası düzeyde yapılmakta olan AFColumbus işlemleri lazer ile birlikte yapıldığında herhangi bir kanama dikiş ve yara olmadan sürecin çok daha hızlı olması ile seri bir iyileşme süreci yakalanmış olmaktadır. Bu şekilde yapılan tedavi ile hastanın derhal yiyecek ihtiyaçlarını elde etmesi sağlanır. Bilhassa sadece tel diş bakımından eksikliklerde kullanılmakta olan lazer implant diş modelleri ile uygun kemik yoğunluğu bulunduğunda, ilgili dişlere dcam tekniği ile rekonstiksiyon yapılarak sadece iki saatlik bir zaman diliminde yapıştırma usulü kullanılarak hastanın beğenisine sunulur.

Ayrıca lazer sayesinde implantın yakınlarında oluşabilecek iltihap ve doku zedelenmeleri de tedavi sağlamaktadır. Ve bu konuda çok ciddi başarılar sergilenmektedir. Sadece lokal olarak uygulanan uyuşturucular ile bu tedavi şekli kolayca uygulanabilmektedir. Hastanın da kendi ağız bakımını düzgün bir biçimde yapması ile bu durum olduğundan daha verimli bir şekilde sonuç ortaya çıkartacaktır. Lazerle ortaya çıkan tedavilerde kullanılmaması gereken bazı tıbbi ilaçlar mevcuttur. Örneğin kortizon muhteva eden ilaçlar lazer öncesi ve sonrası kullanılmamalıdır. Bu durumlar bağışıklığa yan etkilerde bulunarak iyileşme sürecini uzatmakla da kalmaz çeşitli problemlerle peş peşe gelebilir. Lakin sürekli kullandığınız ilaçlar mevcut ise ilgili operasyon öncesinde mutlaka doktorunuza gerekli bilgiyi vermeniz gereklidir. Lazerle implant uygulama öncesinde her zaman genel anestezi yöntemi uygulanmayabilir. Bu tamamen hastanın durumuna ve isteğine göre gerçekleştirilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir