Parmak Ağrıları Asla Hafife Alınmayacak Ağrılardır

Parmak Ağrıları Asla Hafife Alınmayacak Ağrılardır

Parmak eklemlerinde ağrı sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Özellikle elleriyle çalışan kişilerde meydana gelen bu ağrılar kireçlenme ve romatizma sebebiyle gerçekleşiyor olabilir. Bu ağrılar günlük aktivitelerin sonunda ortaya çıkmış ve ertesi gün etkisini kaybeden ağrılarsa normal karşılanabilir. Ancak parmaklarda ağrı uzun süreli olarak devam ediyorsa mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir.

Parmak eklemlerinde ağrı fiziksel aktivitelerin etkili olduğu durumlar dışında başka hastalıkların da habercisi olabilmektedir. Sağlık asla göz ardı edilemeyecek bir konudur. Bu ağrıları çeken kişiler acil olarak uzman bir doktora başvurmalı ve parmak ağrıması probleminin teşhisini koydurmalıdır. Bu ağrılar şeker hastalarında, kilo problemi olan kişilerde, damarsal hastalığa sahip olan kişilerde ve alkol kullananlarda daha şiddetli şekilde kendini hissettirmektedir.

Bu hastalığa zamanında müdahale edilmemesi halinde çok büyük sorunlara yol açabilmektedir. Sinir dokuları giderek incelmekte ve zamanla dokunun tamamen ölmesine sebep olmaktadır. Basit bir kireçlenme gibi görünse de bu hastalık parmaklar ve ellerin tamamen kullanılamaz hale gelmesine kadar ilerleyebilmektedir. Her hastalıkta olduğu gibi bu rahatsızlıkta da erken teşhis çok önemlidir. Zamanında tanı koyulamaması durumunda geri dönülemeyecek hasarlara sebep olunabilmektedir.

Parmak ağrıması tedavisi orta ve hafif dereceli ağrılarda egzersizlerle ve vitaminlerle desteklenerek tedavi edilebilmektedir. Ellerde oluşan uyuşmalar fizik tedavi yöntemleri ile de iyileşme gösterebilmektedir. Ancak fizik tedavilerinden ve ilaç tedavilerinden sonuç alınamaması halinde ilerlemiş vakalarda cerrahi tedavi uygulanmaktadır. Cerrahi müdahaleler ile sinir üzerindeki bası ortadan kaldırılarak hasara sebep olunmadan hastalığın ilerlemesi durdurulabilmektedir.

Cerrahi müdahale lokal anestezi ile uygulanmakta olup hastalar müdahaleden sonra normal hayatlarına kolayca dönebilmektedir. Parmaklarda ağrı rahatsızlığının tedavisinin cerrahi yöntemle yapılması korkulacak bir yöntem değildir. Son teknoloji kullanılarak yapılan operasyonlar iz bırakmadan dikişsiz bir şekilde yapılmakta ve hasta operasyondan hemen sonra evine dönebilmektedir.

Parmak Eklemlerinde Ağrı Hastalığının Tedavisi Mümkün Mü?

Çağımızın en çok rastlanılan rahatsızlıklarından bir tanesi parmak eklemlerinde ağrı problemidir. Birçok kişi bu ağrıları önemsememekte ve geçici olarak görmektedir. Tabi ki parmak ağrıması şikayeti geçici de olabilmektedir. Ancak uzun süreli haftalarca hatta aylarca süren ağrılar endişe vericidir.

Özellikle el işleri ile uğraşan kişilerde bu ağrılara çokça rastlanılmaktadır. Çünkü bu ağrıların ana sebebi yıpranma ve zorlanmadır. Ancak bu yıpranma erken teşhis edilemediği takdirde hızla ilerlemekte ve basit bir kireçlenme problemi felç olma durumuna kadar giden olumsuz durumlara neden olabilmektedir.

Parmaklarda ağrı problemini yaşayan kişiler öncelikle yaptıkları fiziksel aktiviteleri en aza indirerek ağrılarının süresini belirlemelidir. Endişe verici süreler aşıldığında ise acilen bir uzman doktora müracaat ederek gerekli tetkikleri yaptırmalıdır. Aksi takdirde hastalık hızla ilerleyecek ve tamiri mümkün olmayan durumlara sebep olabilecektir. Kireçlenme ve romatizma olarak bilinen bu hastalık etraftan duyulan yöntemlerle kişilerin kendi insiyatifleri ile tedavi edebilecekleri bir hastalık değildir. Kesinlikle doktor kontrolü dışında kulaktan dolma bilgilerle hiçbir şey yapılmamalıdır. İyi niyetle yapılan bu müdahaleler kötü sonuçlar doğurabilmektedir.

Parmak eklemlerinde ağrı tedavisi tanının erken konulması durumunda hastalığın evresine göre belirlenecek sürelerde fizik tedavi yöntemi ile tedavi edilebilmektedir. Kişi kendisi olarak belirlenen sürede aksatmadan fizik tedavi aktivitelerini yerine getirdiği takdirde hafif ve orta parmak ağrıması şikayetlerini giderebilmektedir. Bu tedavinin vitamin ilaçları ile desteklenmesi daha hızlı sonuç alınması sağlanmaktadır. Parmaklarda ağrı ilk evrelerinde fark edilmişse tedavi süresi oldukça kısadır.

Ancak hastalığın ilerlemiş olması halinde fizik tedavi ve ilaç tedavisi ile iyileşme mümkün olmamakta ve cerrahi operasyon uygulanmaktadır. Bu müdahaleler günümüzde lokal anestezi yöntemi ile yapılmakta kişiler ağrısız ve acısız şekilde bu operasyonu geçirerek aynı gün hastaneden çıkabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir